🌿Μία θρεπτική φυσική συνταγή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία!
📝Υλικά:
- 300 γρ . παντζάρια βρασμένα
- 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα (κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 45 γρ. καρύδια
- 2 – 3 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με γεύση σκόρδου Miterra
- 1 λεμόνι (χυμός & ξύσμα)
- Αλάτι / πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
👩🍳Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ρεβύθια & τα παντζάρια.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπλέντερ και πολτοποιούμε καλά. 💡 Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα ρεβύθια που έχουμε βράσει.
- Αλατοπιπερώνουμε & σερβίρουμε το χούμους με λίγα σπασμένα καρύδια και φυσικά με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με γεύση σκόρδου Miterra.
- Σερβίρουμε με ζεστές τραγανές πίτες
💡Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως spread στα καθημερινά μας toasts🙌