🌶️🌿Δροσερή τυροκαυτερή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Miterra και καυτερή πιπεριά.🌶️🌿
🔸Μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, έτοιμη να συνοδεύσει παντός τύπου εδέσματα στο καθημερινό, οικογενειακό μας τραπέζι!
📝Υλικά:
- 250-300 γρ. φέτα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 μικρή πιπεριά φλωρίνης (έτοιμη ψημένη)
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο #Miterra με φυσική γεύση καυτερής πιπεριάς
- 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά ή λίγο tabasco (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ξύδι
- Λίγο σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή (κοφτή)
- 1/2 κ.γ. γλυκό μπούκοβο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι & ρίγανη
- Λίγο ξύσμα από λάιμ
👩🍳Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο «πηχτό» μίγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά ώστε να «ενωθούν» όλα τα αρώματα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Miterra με φυσική γεύση καυτερής πιπεριάς.