#minoangaia #miterra #cretan #premiumproducts

Image Alt

Pizza με αρωματικό ελαιόλαδο με γεύση Πιπεριά

📝Υλικά:

  • 500 γρ. Αλεύρι
  • 300-320 ml χλιαρό νερό
  • 1 /2 κ.γ κοφτό ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • Καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της πίτσας
  • Λίγη ρίγανη ( προαιρετικά για άρωμα )
    🔸Γέμιση :
  • Σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • Προσούτο
  • Μοτσαρέλα
  • Ντοματίνια
  • Λίγο πιπεράκι chilli
    🔸Γαρνίρω:
  • Με λίγη φρέσκια ρόκα
  • Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με γεύση πιπεριά

👩‍🍳Εκτέλεση:

  • Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, την μαγιά, την ρίγανη, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι & το αλάτι.
  • Πλάθουμε καλά ένα ωραίο μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι. Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε την ζύμη μέσα & την σκεπάζουμε.
  • Την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά, περίπου 1 1/2 ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τις άκρες των δαχτύλων μας, με κυκλικές κινήσεις πάνω σε αλευρωμένο πάγκο με καλαμποκάλευρο. Δημιουργούμε με τα δάχτυλα μας περιμετρικά ένα μικρό τοίχωμα.
  • Το μυστικό για το τέλειο τραγανό αποτέλεσμα είναι: πριν βάλετε την πίτσα στο ταψί, καλό θα ήταν να έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στις αντιστάσεις στους 200 -220 βαθμούς.
  • Καθώς θα έχετε βάλει το ταψί σας ανάποδα να πυρώσει μέσα στο φούρνο για κανένα 10’.
  • Μόλις θα έχει κάψει καλά πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο και τοποθετήστε πάνω την πίτσα. Προσθέστε ότι υλικά σας αρέσουν και ψήστε για περίπου 10‘-15‘.

Category:

Date: