📝Υλικά:
- 500 γρ. Αλεύρι
- 300-320 ml χλιαρό νερό
- 1 /2 κ.γ κοφτό ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- Καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της πίτσας
- Λίγη ρίγανη ( προαιρετικά για άρωμα )
🔸Γέμιση : - Σπιτική σάλτσα ντομάτας
- Προσούτο
- Μοτσαρέλα
- Ντοματίνια
- Λίγο πιπεράκι chilli
🔸Γαρνίρω: - Με λίγη φρέσκια ρόκα
- Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με γεύση πιπεριά
👩🍳Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, την μαγιά, την ρίγανη, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι & το αλάτι.
- Πλάθουμε καλά ένα ωραίο μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι. Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε την ζύμη μέσα & την σκεπάζουμε.
- Την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά, περίπου 1 1/2 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τις άκρες των δαχτύλων μας, με κυκλικές κινήσεις πάνω σε αλευρωμένο πάγκο με καλαμποκάλευρο. Δημιουργούμε με τα δάχτυλα μας περιμετρικά ένα μικρό τοίχωμα.
- Το μυστικό για το τέλειο τραγανό αποτέλεσμα είναι: πριν βάλετε την πίτσα στο ταψί, καλό θα ήταν να έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στις αντιστάσεις στους 200 -220 βαθμούς.
- Καθώς θα έχετε βάλει το ταψί σας ανάποδα να πυρώσει μέσα στο φούρνο για κανένα 10’.
- Μόλις θα έχει κάψει καλά πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο και τοποθετήστε πάνω την πίτσα. Προσθέστε ότι υλικά σας αρέσουν και ψήστε για περίπου 10‘-15‘.