🔸Νόστιμες & εύκολες πίτες που θα μας «λύσουν» τα χέρια για την προετοιμασία των καθημερινών μας γευμάτων!
🔸Συνοδεύονται ιδανικά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο #Miterra με φυσική γεύση ρίγανη & λίγο αλάτι.
📝Υλικά:
- 2 φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ. (250 – 260 γρ. περίπου & έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων)
- 1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό (200ml)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
👩🍳Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε στη συνέχεια το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας.
- 💡Γενικά η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας αλλά να είναι μαλακή και καλά ζυμωμένη. Αν βλέπετε ότι κολλάει ελαφρώς, προσθέστε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα λαδωμένο σκεύος, για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά «μπαλάκια» των 50-55 γρ.
- Ανοίγουμε στην επιφάνεια εργασίας, τα «μπαλάκια» ζύμης με λίγο αλεύρι, σε στρογγυλές πίτες με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή σχάρα / γκριλιέρα ).
- 💡Πριν τις ψήσουμε καλό θα ήταν να αφαιρέσουμε το περιττό αλεύρι.
- Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, (μέχρι να κάνουν “φουσκάλες” και να πάρουν λίγο χρώμα).
👉 Μπορούμε επίσης να τις συνοδεύσουμε με:
- Ψητά λαχανικά (ή κρέας π.χ. σουβλάκι)
- Φαλάφελ (ή κάθε λογής κεφτεδάκια)
- Διάφορες σούπες
- Χούμους, γουακαμόλε (ή άλλο dip)
- Φρούτα
- Γλυκά αλείμματα