#minoangaia #miterra #cretan #premiumproducts

Image Alt

Flatbread Recipe with Miterra – Natural Flavors

🔸Νόστιμες & εύκολες πίτες που θα μας «λύσουν» τα χέρια για την προετοιμασία των καθημερινών μας γευμάτων!
🔸Συνοδεύονται ιδανικά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο #Miterra με φυσική γεύση ρίγανη & λίγο αλάτι.

📝Υλικά:

  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ. (250 – 260 γρ. περίπου & έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων)
  • 1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό (200ml)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

👩‍🍳Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε στη συνέχεια το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.
  • Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας.
  • 💡Γενικά η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας αλλά να είναι μαλακή και καλά ζυμωμένη. Αν βλέπετε ότι κολλάει ελαφρώς, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα λαδωμένο σκεύος, για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά «μπαλάκια» των 50-55 γρ.
  • Ανοίγουμε στην επιφάνεια εργασίας, τα «μπαλάκια» ζύμης με λίγο αλεύρι, σε στρογγυλές πίτες με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  • Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή σχάρα / γκριλιέρα ).
  • 💡Πριν τις ψήσουμε καλό θα ήταν να αφαιρέσουμε το περιττό αλεύρι.
  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, (μέχρι να κάνουν “φουσκάλες” και να πάρουν λίγο χρώμα).

👉 Μπορούμε επίσης να τις συνοδεύσουμε με:

  • Ψητά λαχανικά (ή κρέας π.χ. σουβλάκι)
  • Φαλάφελ (ή κάθε λογής κεφτεδάκια)
  • Διάφορες σούπες
  • Χούμους, γουακαμόλε (ή άλλο dip)
  • Φρούτα
  • Γλυκά αλείμματα

Category:

Date: